Elektrosmog

Elektrosmog

Bij het woord ‘elektrosmog’ komt er meestal eerst een beeld op van hoogspanningsleidingen, bedrading, stekkers, stopcontacten, etc. Het netwerk thuis, maar ook de hoogspanningsleidingen in het landschap vervoeren de elektrische spanning naar de gebruikers, naar u dus.
Dat hoogspanningsmasten een zekere straling afgeven, is bekend. Maar dat het netwerk bij u thuis dat ook doet, en dat ook de draadloze techniek van tegenwoordig straling veroorzaakt, daar staan de meeste mensen niet zo bij stil. Het is verbluffend hoe vaak lichamelijke klachten veroorzaakt worden door de straling die we om ons heen hebben, niet altijd door ons lichaam zelf! En die straling hebben we voor een groot deel zelf om ons heen opgebouwd! De draadloze techniek rukt steeds meer op in onze huizen. Ons huis heeft tegenwoordig WiFi van de kelder tot de zolder, we willen immers allemaal overal ‘een goed bereik’ hebben.

Kijk voor de aardigheid eens op uw mobiele telefoon; Kijk eens naar de hoeveelheid WiFi netwerken die uw telefoon ‘ziet’. Is dat alleen uw eigen netwerk dat u ziet? Vast niet! Uw buren hebben immers óók WiFi. En uw buren aan de andere kant ook…. In veel slaapkamers vinden we naast het bed een wekkerradio, de telefoon (al dan niet mét oplaadadapter), een TV, wellicht een draadloze babyfoon. GSM, 2G, 3G en 4G, WiFi, 2,4 Ghz én 5 Ghz, Bluetooth, DECT, Satelliet- en nog veel meer andere signalen zwermen door ons huis, of we ze nu gebruiken of niet. Al met al komen er Elektrische Wisselvelden en HoogFrequente impulsen vrij, die een behoorlijke mate van straling veroorzaken, en die straling veroorzaakt . . . . stress!

Een deel van die ‘stoorzenders’ kunnen we ’s nachts best uitzetten. En daarmee zijn we al een flinke stap in de goede richting!

We moeten leren om verstandig met die straling om te gaan, en dat kunnen we het beste door selectief te zijn in wanneer en waar we ze willen gebruiken. Niet 24/7, en zéker niet ’s nachts als we slapen. Dat kan meestal relatief eenvoudig worden gerealiseerd, zonder veel aan het gebruiksgemak te hoeven inleveren. En daar waar mensen er echt hinder van ondervinden (waarschijnlijk zonder te beseffen dat elektrische wisselvelden of de HoogFrequente straling wel eens de oorzaak van hun klachten zouden kunnen zijn) kan uw bouwbioloog u helpen de overbodige straling te vinden en reduceren. Sommige klachten zoals migraine, onrustige slaap, kramp in de benen en andere klachten kunnen daarmee soms op eenvoudige wijze weggenomen worden.

In enkele gevallen moeten er wel eens meer drastische maatregelen worden genomen, zoals het vervangen van een boxspringmatras met stalen veren (!), het loskoppelen of beter nog verwijderen van een elektrische onderdeken, het aanbrengen van afschermende verf, gordijnen, etc. Er bestaan ook bioveldvormers, kleine apparaatjes die een tegenwicht vormen voor straling in bepaalde frequentiebereiken, en die eenvoudig in gebruik zijn. In een van de nieuwste bioveldomvormers, de Duplex IV Professional kunnen niet alleen frequenties worden geprogrammeerd om straling, zoals veroorzaakt door wateraders, globaalnetten, WiFi van uw buren, (voorzover deze niet geheel kunnen worden geëlimineerd), te harmoniseren, maar ook frequenties die worden gebruikt om bepaalde medische klachten te behandelen. Door samenwerking met bioresonantietherapeuten kunnen veel klachten aanmerkelijk gereduceerd worden!

Maar het blijft wel zaak om zoveel mogelijk de veroorzakers van die klachten weg te nemen. Dat is het doel van de Bouwbiologisch Meetkundige. Met geweldige resultaten! Verschillende cliënten zeggen dan; “Dat ik dat niet eerder heb geweten…”