Hoe zit het met 5G?

Hoe zit het met 5G?

Er is veel publiciteit omtrent het 5G netwerk. Enerzijds is er hard gewerkt om dit nieuwe netwerk met fantastische mogelijkheden operationeel te krijgen, anderzijds is er bijzonder veel weerstand. Grootste oorzaak daarvan; 5G zou zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. De onrust over de gevolgen en bijverschijnselen van straling (niet alleen van de 5G frequenties) neemt toe, en de geruststellende reacties van Politiek, Wetenschap en de Telefoonmaatschappijen doen daar niets aan af. En dat is begrijpelijk; Voor deze laatste groepen valt er héél veel geld te verdienen met deze technologische ontwikkelingen, en hun sussende houding word met enige argwaan ontvangen. En dan; het fenomeen ‘ziek door straling’ in de medische wereld zowiezo nog niet algemeen erkend. Dat gaat niet zo snel.

Hoe zit het nu met 5G? Moeten we ons echt zorgen maken, of is het allemaal overdreven onzin? “Er is geen wetenschappelijk bewijs die het verband tussen de straling en gezondheidsrisico’s aantoont”, zo word er door de voorstanders van 5G gezegd. Neem even 20 minuten tijd voor de hieronder getoonde (Engelstalige) video; Hierin zullen veel vragen wetenschappelijk onderbouwd opgehelderd worden.

Deze video is uitgebracht door Professor Dr. Magda Havas, verbonden aan de Universiteit van Trent, Canada, die zich al meer dan 20 jaar bezighoud met de effecten van o.a. elektrische apparatuur op ons biologisch systeem en legt op een begrijpelijke wijze uit welk effect de uitrol van 5G op ons kan hebben.

Dr. Havas is één van de ruim 250.000 wetenschappers die inziet welke mogelijkheden 5G bied, maar ook de andere kant van de medaille toont, onderbouwd met statistische gegevens en studiemateriaal. Overigens is op haar website veel meer relevante informatie terug te vinden, en haar videokanaal bevat veel meer interessant videomateriaal, o.a. over Dirty Power, en andere zaken waar we misschien nog nooit bij hebben stilgestaan. Een aanrader, als de Engelse taal voor u geen probleem is.

Er zijn inmiddels ook politici en experts voor wie de gezondheid van de medemens zwaarder weegt dan de enorme som geld die er met zulke nieuwe technologieën te verdienen is.  Wij geven hier u graag enkele links, die u aan het denken kunnen zetten, als u dat nog niet deed. Want deze problematiek gaat ook u aan, of u nu gebruik wilt maken van 5G of niet.  Wereldwijd hebben ruim 300.000 wetenschappers, organisaties en particulieren uit meer dan 215 landen een petitie ondertekend tegen de uitrol van 5G, op basis van de uitkomsten van verschillende wetenschappelijke studies, en dat mag toch zeker niet als onbelangrijk terzijde worden geschoven!

Hieronder nog een video van 10 minuten, ingesproken door een voormalig Microsoft Topman, die zijn zorgen omtrent 5G en de draadloze technologie uitspreekt.

In Brussel komt voorlopig nog geen 5G, aldus de wakkere Belgische minister van milieu in 2019. Zij vond dat de inwoners van Brussel niet als proefkonijnen gebruikt mochten worden. Pas door eerst het wettelijk toegestane stralingsniveau te verhogen naar 14,5 V/m was het eerst in 2021 mogelijk het 5G in Brussel alsnog bespreekbaar te maken……..

Concrete technische informatie is maar spaarzaam voorhanden. De straling van een 5Gzender mag dan wel minder sterk zijn dan het huidige 4G, maar om die reden is er dan een veelvoud van zendmasten – miljoenen – nodig , en het eindeffect is naar verwachting een tóch alomtegenwoordig netwerk mét de bijkomende straling. Bijna ieder huis, bushokje, lantaarnpaal of wat dan ook kan een 5G zendmast bevatten. En let wel; 5G gaat de 4G niet vervangen; het wordt aan de bestaande netwerken toegevoegd! 5G zal uiteindelijk ook vanuit de ruimte via satellieten worden doorgegeven, want het 5G netwerk moet volgens de ontwikkelaars uiteindelijk werelddekkend zijn. Ook middenin de woestijn moet je kunnen internetten, zo is de gedachte. Er zullen daarvoor naar verwachting zo’ n 20.000 nieuwe satellieten in de ruimte worden gelanceerd! All for the Internet of Things!

Overigens; Rond 2030 staat 6G gepland……

Intussen weet niemand hoe het verder zal gaan met al die electrosensibele mensen die nú al niet meer normaal in hun stad kunnen wonen, maar die genoodzaakt zijn hun rust te zoeken in die wouden waar nog geen internetsignalen heersen. En dan hebben we het nog niet over de dieren die veel gevoeliger dan mensen reageren op deze technische ‘vooruitgang’.

Kortom; Word vervolgd.