Elektrosmog

Elektrosmog

Bij het woord ‘elektrosmog’ komt er meestal eerst een beeld op van hoogspanningsleidingen, bedrading, stekkers, stopcontacten, etc. Het netwerk thuis, maar ook de hoogspanningsleidingen in het landschap vervoeren de elektrische spanning naar de gebruikers, naar u dus. En bij de productie, transport en eindverbruik van die elektriciteit komt een mate van elektrische en magnetische straling vrij.
Dat hoogspanningsmasten een zekere straling afgeven, is algemeen geaccepteerd. Maar dat het netwerk bij u thuis dat ook doet, en dat ook de draadloze techniek van tegenwoordig straling veroorzaakt, daar staan de meeste mensen niet zo bij stil. Het is verbluffend hoe vaak lichamelijke klachten veroorzaakt worden door de straling die we om ons heen hebben, niet altijd door ons lichaam zelf! En die straling hebben we voor een groot deel zelf om ons heen opgebouwd! De draadloze techniek rukt steeds meer op in onze huizen. Ons huis heeft tegenwoordig WiFi van de kelder tot de zolder, we willen immers allemaal overal ‘een goed bereik’ hebben.

Kijk voor de aardigheid eens op uw mobiele telefoon; Kijk eens naar de hoeveelheid WiFi netwerken die uw telefoon ‘ziet’. Is dat alleen uw eigen netwerk dat u ziet? Vast niet! Uw buren hebben immers óók WiFi. En uw buren aan de andere kant ook…. Soms vind onze telefoon wel meer dan 10 WiFi-netwerken tegelijk.

In veel slaapkamers vinden we naast het bed dan ook nog een wekkerradio, de telefoon (meestal ook nog mét oplaadadapter), een TV, wellicht een draadloze babyfoon. GSM (2G, 3G) en 4G ofwel LTE, WiFi, 2,4 Ghz én 5 Ghz, Bluetooth, DECT, C2000 (de door de hulpdiensten gebruikte semafoons), FM, DAB+, Radar- Satelliet- en nog veel meer andere signalen zwermen door ons huis, of we ze nu gebruiken of niet. Al met al komen er Elektrische Wisselvelden en ook  HoogFrequente impulsen vrij, die een behoorlijke mate van straling veroorzaken, en die straling veroorzaakt . . . . stress!  Is het dan raar dat we ons soms zo geradbraakt voelen? En dan is inmiddels ook nog het veelbesproken 5G uitgerold…..

Een deel van die ‘stoorzenders’ kunnen we ‘s nachts uitzetten. En daarmee zijn we al een flinke stap in de goede richting!

We moeten leren om verstandig met die straling om te gaan, en dat kunnen we het beste door selectief te zijn in wanneer en waar we ze willen gebruiken. Niet 24/7, niet ‘s nachts als we slapen, en zéker niet vlak naast ons bed! Dat kan meestal relatief eenvoudig worden gerealiseerd, zonder veel aan het gebruiksgemak te hoeven inleveren. En daar waar mensen er echt hinder van ondervinden (waarschijnlijk zonder te beseffen dat elektrische wisselvelden of de HoogFrequente straling wel eens de oorzaak van hun klachten zouden kunnen zijn) kan uw bouwbioloog u helpen de overbodige straling te vinden en reduceren. Sommige klachten zoals migraine, onrustige slaap, kramp in de benen en andere klachten kunnen daarmee soms op eenvoudige wijze weggenomen worden.

In enkele gevallen moeten er wel eens meer drastische maatregelen worden genomen, zoals het vervangen van een boxspringmatras met stalen veren (!), het loskoppelen of beter nog verwijderen van een elektrische onderdeken, het aanbrengen van afschermende verf, gordijnen, etc. Er bestaan ook bioveldvormers, kleine apparaatjes die een tegenwicht vormen voor straling in bepaalde frequentiebereiken, en die eenvoudig in gebruik zijn. Bioveldvormers kunnen niet de straling zelf opheffen, maar ze zorgen ervoor dat de straling ons organisme niet in de war schopt. Vergelijk het met een kachel; Een kachel verhindert niet dat het buiten vriest. Maar een kachel zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Er bestaan bioveldvormers voor in huis, maar ook voor de auto, zoals de Car-rayex, die veelgebruikt word. In een van de nieuwste bioveldomvormers voor in huis, de Duplex IV Professional kunnen niet alleen frequenties worden geprogrammeerd om straling, zoals veroorzaakt door wateraders, globaalnetten, WiFi van uw buren, (voorzover deze niet geheel kunnen worden geëlimineerd), te harmoniseren, maar ook frequenties die worden gebruikt om bepaalde medische klachten te behandelen. Door samenwerking met bioresonantietherapeuten kunnen veel klachten aanmerkelijk gereduceerd worden!

Maar het blijft wel zaak om zoveel mogelijk de oorzaak van die klachten te identificeren en zoveel mogelijk weg te nemen. Binnenshuis kunnen we een aantal zaken technisch regelen. We kunnen ook voor een groot deel afschermende maatregelen nemen tegen de straling die van buitenaf komt. Dat is het werkterrein van de Bouwbiologisch Meetkundige. Met geweldige resultaten! Verschillende cliënten zeggen dan; “Dat ik dat niet eerder heb geweten…”