Wat is bouwbiologie?

Wat is bouwbiologie?

Bouwbiologie is een veelzijdig begrip. Enerzijds houdt het o.a. in dat er ter plekke gemeten word welke factoren er in of rond een huis (gebouw) aanwezig zijn die van invloed zijn op de gezondheid. Dat kunnen invloeden van binnen en buiten het gebouw zijn. Elektrosmog, Schimmelvorming, Schadelijke stoffen in bouwmaterialen, etcetera.

Centraal daarbij staat de woonomgeving, meer specifiek; de slaapkamer! Dit is immers de plek waar men pakweg een derde van zijn leven doorbrengt, en waarin het lichaam normaliter moet uitrusten, regenereren en nieuwe energie moet opdoen. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Slaapproblemen, migraine, kramp in de benen, bedwateren, alsmaar huilende kinderen – het kán te wijten zijn aan straling door een gebrekkige elektrische installatie, een teveel aan elektronische (draadloze) signalen in de slaapkamer, of geopathische belastingen, waarvan de waterader de meest bekende is.

Recente ontdekkingen hebben aangetoond dat er veel gezondheidsklachten te wijten zijn aan oorzaken die tot voor kort niet werden (h)erkend, maar die voor een belangrijk deel verholpen kunnen worden door beschermende maatregelen te nemen, eigenlijk zonder comfort in te hoeven leveren. Uw bouwbioloog kan u daarbij helpen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *